2012. július 22., vasárnap

Mini túrós rétes


Raccsolva főzők kegyelmébe ajánlom a következő receptet - avagy hogyan tálaljuk a túrós rétest többcsillagos étteremhez szokott ismerőseinknek. Következik Citromhab receptje, ő meg Stahl Judittól merített.

Légkeveréses 175 fokon 25 perc

Hozzávalók (24 darabhoz)

1 csomag réteslap
0,5 kg túró
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál búzadara
2 tojás
15 dkg cukor
5-10 dkg mazsola
citrom reszelt héja
1 cs vaníliáscukor, vagy 1 teáskanál kivonat
5 dkg olvasztott vaj

A vaj kivételével mindent összekeverünk. Egy-egy réteslapot tépjünk 9 részre, a muffinformába 2-3 lapkát gyömöszöljünk úgy, hogy minden réteget bepacsálunk olvasztott vajjal. 1-2 evőkanálnyi túrós keveréket merünk minden mélyedésbe. Ha jobb ötletünk nincs, minden darab tetejét szeletelt mandulával szórjuk meg. Előmelegített sütőben süssük ki. Ha kész, megszórjuk porcukorral, és 2-3 perc állás után a sütiket áthelyezzük egy rácsra - ha a formában hagyjuk, a lecsapódó pára átnedvesíti az alját.
Vacsoraparti végén, a rózsakertben tálalunk. Közöljük, hogy a desszert neve Petit Rétaiche à Thoureau. A konyak után felpofozzuk a cselédet és kilovagolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...